Verenigingsscheidsrechter

Verenigingsscheidsrechters zijn minimaal in het bezit van het diploma 'Verenigingsscheidsrechter' en mogen wedstrijden leiden in de breedtesport binnen de vereniging. De verenigingsscheidsrechter wordt door de vereniging bij het NHV geregistreerd alvorens hij wordt ingedeeld door de scheidsrechters contactpersoon van de eigen vereniging.

Let op! verenigingsscheidsrechters mogen alleen wedstrijden bij de eigen vereniging (breedtesport) fluiten. Indien een scheidsrechter als NHV bondsscheidsrechter en verenigingsbondsscheidsrechter op wil treden en derhalve reeds als NHV bondsscheidsrechter of verenigingsbondsscheidsrechter is geregistreerd, hoeft dit formulier niet voor deze scheidsrechter te worden ingevuld. Klik hier voor de link naar het registratie formulier verenigingsscheidsrechter.

Sinds 1 juli 2016 dient iedere scheidsrechter in het jeugdhandbal, de breedte- en wedstrijdsport in het bezit te zijn van een NHV-scheidsrechtersdiploma. Hiermee komen de minimale opleidingseisen voor de scheidsrechters per categorie er als volgt uit te zien. Klik hier voor de tabel.