Waardevolle ideeën voor handbalverenigingen

Doormiddel van de campagne ‘Laat je sportclub niet in zijn hemd staan’ is er aandacht gevraagd voor de moeilijke tijden waarin sportclubs verkeren.

Minder subsidies, hogere huur en teruglopende inkomsten raken de sportclubs in Nederland hard. Daarnaast blijft het lastig om leden te behouden en voldoende vrijwilligers te vinden.

NOC*NSF heeft daarom iedereen opgeroepen om ideeën in te dienen die sportclubs kunnen helpen met hun financiën, ledenbehoud en -werving of met het verkrijgen van voldoende vrijwilligers.

Er kwamen veel goede ideeën binnen. Sommige ideeën waren heel doordacht, andere creatief, strategisch van opzet of juist rechttoe, rechtaan. Elk idee had wel iets waardevols in zich.

NOC*NSF heeft een e-zine ontwikkeld waarin de top 8 van alle ingediende ideeën, waarbij de initiatiefnemers vertellen hoe ze daartoe kwamen, hoe ze die in de praktijk hebben gebracht en wat anderen daaraan kunnen hebben, presenteren.

Maar niet alleen de beste ideeën worden gepresenteerd. Ook een groot aantal andere voorstellen, die het niet tot de finale brachten, zijn de moeite waard kennis van te nemen. Daarom zijn deze, gerangschikt naar verschillende hoofdthema's, variërend van 'vrijwilligers' tot 'sponsoring' en 'promotie en communicatie' en 'open club’ ook terug te vinden in dit magazine.

Laat je inspireren om je eigen sportvereniging een nóg stralender toekomst te bieden!

Klik hier voor het e-zine.