Vrijwilligers werven

Het vinden van vrijwilligers is voor veel verenigingen een lastige opgave. Wie (meer) vrijwilligers wil betrekken moet goed nadenken over de werving ervan. Waarom willen we werven, hoe pakken we het aan en wie willen waarvoor binnenhalen? Wil je vooral snel vrijwilligers of de juiste man/vrouw op de juiste plek? Belangrijk om te weten is wat (potentiële) vrijwilligers belangrijk vinden en hier op inspelen? Het NHV biedt jouw handbalvereniging verschillende mogelijkheden om het vrijwilligersprobleem binnen jouw vereniging aan te pakken. Drie mooie voorbeelden hiervan zijn de methode “Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd”, het project “WhoZnext” en Maatschappelijke stages.   

Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd

Het NHV biedt jouw handbalvereniging de mogelijkheid om jullie vrijwilligersprobleem op te lossen door deel te nemen aan het project Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd (MVKT). MVKT is een vernieuwende methode om het vrijwilligerstekort binnen jouw vereniging aan te pakken. Deze methode laat zien dat gerichte en persoonlijke werving zeer succesvol kan zijn. Inmiddels zijn er ook al een aantal handbalverenigingen die met succes deze methode hebben ingevoerd. Onderstaand vind je enkele succesverhalen van dit project bij handbalverenigingen:


Meer informatie over deze methode kun je terugvinden in deze flyer of op http://www.sportservicenoordholland.nl/advice_page_sub.php?id=5. 

Heeft jouw vereniging interesse om aan dit project deel te nemen? Neem dan contact op met ons.